به گزارش مدل کودک اولین کنفرانس ملی «مریوان شناسی» در ایام پایانی هفته برگزار می گردد.
این کنفرانس که از زوایای مختلف شهر مریوان در استان کردستان را بررسی می کند، به همت انجمن فرهنگی ادبی این شهر با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد مریوان در ایام ۱۸ و ۱۹ آذرماه برگزار می شود.
امید ورزنده ـ دبیر کنفرانس ملی مریوان شناسی ـ در توضیح لزوم برگزاری این رویداد به ایسنا اظهار داشت: شهر مریوان از دیرباز تا کنون، تحولات تاریخی و فراز و فرودهای قابل ملاحظه ای را شاهد بوده است. دیرنگی، اهمیت و نقش مریوان در تاریخ و فرهنگ این دیار از یک سو و موقعیت جغرافیایی و اقلیم آن در سوی دیگر، نیازمند بررسی بازخوانی و تحلیل است، کاری که تا کنون به روشی علمی و سیستماتیک انجام نشده است. از همین رو انجمن فرهنگی ادبی مریوان با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد در تاریخ ۱۸ و ۱۹ آذرماه سال جاری، نخستین کنفرانس مریوان شناسی را برگزار می نماید و امیدوار است گوشه ای از داشته ها و ظرفیت مریوان شناسانده شود.
او اضافه کرد: استادان و پژوهشگران با عنایت به محورهای این همایش، حدود ۶۰ مقاله به دبیرخانه فرستاده اند که بعد از بررسی، ۲۰ مقاله برای عرضه در دو روز انتخاب شده است.
به قول دبیر کنفرانس ملی مریوان شناسی، این مقالات در پنج پنل «تبارشناسی مریوان»، «تاریخ و باستان شناسی»، «اقتصاد و گردشگری»، «هنر» و «تاریخ، رسانه و فرهنگ» عرضه خواهد شد.
شهر مریوان در استان کردستان و در حدود ۱۳۰ کیلومتری سنندج واقع شده است، دریاچه زریبار یا زریوار زیبایی شاخص و شناخته شده این منطقه است، هرچند طبیعت بکر، روستاهای پلکانی، هنرهای دستی، محصولات کشاورزی و غذا و فرهنگ مردم این منطقه جزو خصوصیت های کمتر شناخته و معرفی شده مریوان است. در سالهای اخیر اجرای جشنواره تئاتر خیابانی مریوان، بخشی از ظرفیت پنهان این منطقه را آشکار کرده است.
مریوان همینطور از جانب شورای جهانی صنایع دستی بعنوان شهر جهانی “کلاش” معرفی شده است. کلاش پاپوشی با قدمت دوهزار سال و تهیه شده از مواد طبیعی موجود در طبیعت مانند نخ و چرم است که با عنایت به خنکی و سبکی آن بسیار مورد توجه قرار گرفته و در فصول گرم سال مورد استفاده قرار می گیرد. این شهر با بیشتر از چهارهزار نفر بیشترین بافنده کلاش را در استان کردستان دارد.