نشست مشترك اعضای فرهگستان هنر و كمیسیون فرهنگی مجلس علی نصیریان: هنر زندگی بشر را تغییر می دهد

نشست مشترك اعضای فرهگستان هنر و كمیسیون فرهنگی مجلس علی نصیریان: هنر زندگی بشر را تغییر می دهد

نشست مشترك اعضای فرهگستان هنر و كمیسیون فرهنگی مجلس علی نصیریان: هنر زندگی بشر را تغییر می دهد

رئیس فرهنگستان هنر به همراه علی نصیریان، هنرمند پیشکسوت کشورمان، مجید مجیدی کارگردان سینما با رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش مدل کودک به نقل از روابط عمومی فرهنگستان هنر، رییس فرهنگستان هنر به همراه تعدادی از اعضای پیوسته این فرهنگستان با رییس و اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس دیدار و گفت و گو کردند.
بهمن نامور مطلق، رییس فرهنگستان هنر همراه با مجید مجیدی کارگردان سینما، علی نصیریان هنرمند پیشکسوت کشورمان و محمدعلی رجبی از اعضای پیوسته این فرهنگستان و همین طور برخی از مدیران این نهاد هنری یکشنبه، ۱۰ بهمن نشستی با رییس و اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس برگزار کردند.
رئیس فرهنگستان هنر در ابتدای این جلسه ضمن تشکر از کمیسیون فرهنگی مجلس به سبب وقتی که در اختیار فرهنگستان هنر قرار دادند، به معرفی فرهنگستان هنر و وظایف اصلی فرهنگستان ها بعنوان اتاق فکر و رصدخانه حاکمیت در زمینه هنر پرداخت و سخنان خودرا در چهار بخش ارائه کرد.
نامورمطلق در بخش اول سخنان خود به فلسفه وجودی فرهنگستان ها و هویت سازمانی آنها پرداخت و اظهار داشت: فرهنگستان ها یک طرح جهانی هستند و در کشور ما تنها تشکیلاتی هستند با اعضای پیوسته خود بطور مستمر تحولات علمی و فرهنگی و هنری را پایش می کنند. فرهنگستان هنر تشکیلات تخصصی است که با بهره مندی از همکاری ۳۰ تن از هنرمندان تراز اول این سرزمین بعنوان عضو پیوسته و دائمی، کار ویژه آن پایش و سیاست پردازی در عرصه هنر کشور است و از بدو تأسیس توانسته است گام های مؤثری در امتداد نظریه پردازی و هویت پردازی با محوریت هنر فطری بردارد.
وی درباره جایگاه تشکیلاتی فرهنگستان هنر بیان کرد: این فرهنگستان از نظر جایگاه و ماموریت بین بخش هنر شورای عالی انقلاب فرهنگی و دولت قرار گرفته است و نقش اتاق فکر و رصدخانه کشور را ایفا می کند. به تعبیر هنری، فرهنگستان نقش فیلمنامه نویس تحولات هنری کشور را دارد.
رئیس فرهنگستان هنر در بخش دوم سخنان خود به مسائل و چالش های عمومی هنر اشاره و اشاره کرد: ساختار تشکیلاتی نهاد هنر به بازتعریف و باز تدوین نیاز دارد. حدود ۶۰ نهاد فرهنگی در کشور فعالیت می نمایند که فاقد انسجام و نسبت مناسب در انجام ماموریت ها هستند. در زمینه قوانین و مقررات حوزه هنر نیز با تشتت و عدم جامعیت مواجه هستیم. کمبود اعتبارات فرهنگ و هنر کشور نیز به این چالش ها دامن می زند.
عضو پیوسته فرهنگستان هنر در همین زمینه اظهار نمود: با وجود زمینه های تاریخی و هنری بی نظیر در کشور، ظرفیت های هنری کشور مغفول مانده است. هنر ایرانی و اسلامی ماهیتی هویت ساز دارد که در عین حال می تواند پیشران اقتصادی کشور باشد. در دنیای امروز اقتصاد و صنایع خلاق فرهنگی تحولات بسیاری را در زمینه اقتصاد به وجود آورده است و توجه به این حوزه می تواند علاوه بر ثمرات فرهنگی، اقتصاد کشور را نیز تقویت کند.
نامورمطلق در بخش سوم سخنانش به مسائل بین المللی هنر پرداخت.
وی با اشاره به فعالیت رقبای فرهنگی ایران در سطح منطقه ای و جهانی، به تجربه کشورهای حوزه خلیج فارس در برگزاری حراج های هنر جهان اسلام و کوشش برای تبدیل شدن به پایتخت هنر اسلامی جهان، کارهای ترکیه برای تبدیل به کانون هنرهای سنتی اسلامی و مرکز هنری سازمان کنفرانس اسلامی و برنامه ریزی کشور مالزی برای تبدیل شدن به مرجع هنرهای دیجیتال اسلامی و شرق آسیا نیز اشاره کرد: سرعت تحولات فرهنگی و هنری بسیار بالاست و برای حفظ جایگاه فرهنگی و هنری کشور باید برنامه ریزی و کوشش کرد.
رئیس فرهنگستان هنر در ادامه به ارائه گزارشی از کارهای فرهنگستان هنر در زمینه های پژوهش و نظریه پردازی، هویت پردازی، سیاست پردازی و الگوسازی و دیپلماسی هنر پرداخت.
او اظهار داشت: گروههای تخصصی فرهنگستان و معاونت پژوهشی و هنری فرهنگستان هنر کارهای منسجم و مستمری را در حوزه آینده پژوهی و آینده نگاری با رویکرد به هویت هنر اسلامی و ایرانی، نظریه های بومی با تاکید بر معنویت و آرمان های انقلاب، رصد و پایش وضعیت هنر در کشور، تدوین تاریخ هنر معاصر، الگوسازی در آفرینش ها و نوآوری های هنری خصوصاً هنرهای دیجیتال، لطمه شناسی و سیاست پردازی در زمینه آموزش هنر، مطالعات اقتصاد هنر و صنایع خلاق و توسعه تجارت جهانی هنر، شناسایی و تکریم و حمایت نخبگان هنری، ذائقه شناسی مخاطب ایرانی برای دستیابی به عدالت اجتماعی در هنر را برنامه ریزی و اجرا کرده است.
نامورمطلق در بخش پایانی صحبت هایش به زمینه مشترک همکاری فرهنگستان هنر با مجلس شورای اسلامی اشاره نمود و اظهار داشت: فرهنگستان هنر می تواند زمینه را برای آشنایی مستقیم و مستمر اعضای کمیسیون فرهنگی و نمایندگان حوزه هنر و تحولات آن فراهم نماید. همین طور فرهنگستان می تواند در قالب کارگروهی مشترک درباب پایش قوانین داخلی و خارجی هنر و سامان بخشی به قوانین موجود و تدوین قوانین جدید متناسب با نیازهای روز هنر کشور و ارائه راهکارهای اجرای مصوبات با این کمیسیون همکاری نماید.

در ادامه علی نصیریان، عضو پیوسته فرهنگستان و هنرمند مطرح کشورمان هنر را بعنوان بخش زیبا و موثر از فرهنگ یاد کرد و اظهار داشت: سینما و تئاتر می توانند تاثیر مستقیمی در کاهش لطمه های اجتماعی داشته باشند. تئاتر درمانی، از چند دهه قبل در کشوهای اروپایی و آسیایی اجرائی می شد که بتازگی در بعضی از هنرمندان کشورمان با ظرافت خاصی آنرا در بین کودکان کانون اصلاح و تربیت اجرائی کرده اند و خوشبختانه نتایج قابل قبولی از آن به دست آورده اند.
این هنرمند پیشکسوت اشاره کرد: تئاتر می تواند روی تمام انسان ها تاثیر بگذارد، به شکلی که کودکان لطمه دیده را از دنیای جرم و جنایت جدا کرده و به عالم هنر می کشاند. تغییر مسیر زندگی افراد با قدرت تئاتر امکان دارد. تئاتر در حقیقت محل جراحی روانی انسان ها است. همین طور حوزه نمایشی جزو حوزه های تکثیرناپذیر است و مقابله انسان با انسان را بصورت زنده به نمایش می گذارد. تاثیرگذاری هنر به قدری است که می تواند زندگی بشر را تغییر بدهد، جایی که هنر را رصد و هدایت می کند همین فرهنگستان هنر است.
در ادامه مجید مجیدی، عضو پیوسته و رییس گروه تخصصی سینمای فرهنگستان هنر، این فرهنگستان را دارای نقش متفکر فرهنگ دانست و اشاره کرد: در کشور سازمان ها و نهادهای متولی مختلفی کارهای فرهنگی انجام می دهند اما فرهنگستان هنر نقش متفکر در فرهنگ را ایفا می کند و به صورتی تولیدکننده فکر و اندیشه و هنر است.
این کارگردان سینما قدرت هنر را وصف ناپذیر دانست و اشاره کرد: تصوری که از ایران در جهان پخش شده، جنگ و خونریزی است. این تصویر بواسطه سینما تغییر می کند، سینما امروز نشان داد که قابلیت تغییر تفکر جهانیان را نسبت به ایران دارد. اگر توجه ویژه ای در فرهنگ و هنر صورت نپذیرد، خسارت جبران ناپذیری به عرصه فرهنگی کشور وارد کرده ایم. هنر ظرفیتی از جوانان هنرمند است که می تواند افکار و اندیشه را پرورش بدهند.
محمدعلی رجبی، عضو پیوسته و رییس گروه تخصصی هنرهای سنتی و صنایع دستی فرهنگستان هنر نیز در ادامه این جلسه اظهار داشت: موانع قانون گذاری برمبنای سه عنصر اصلی در جامعه است که قسمتی از آن بواسطه فرهنگ سازی است.
وی با اشاره به اقتصاد هنر اشاره کرد: اقتصاد از ابتدا تا اختتام در هنر باید تعریف شود، مطالعه درباره اقتصاد هنر و شناسایی بحران آن از موضوعات اصلی جامعه است که باید در فرهنگستان بواسطه تحقیقات انجام پذیرد و تمام این موارد نیازمند بودجه است.

غلامرضا منتظری، نایب رئیس کمیسیون فرهنگی نیز در ادامه این جلسه تاکید کرد: لازم است به سمت تثبیت مرجعیت فرهنگستان هنر در مسائل هنر کشور حرکت نماییم. برای تحقق این امر نیازمند گفت وگویی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه هنری، صداوسیما و میراث فرهنگی هستیم تا نقشه راه دستیابی به این هدف محقق شود.
سیدرضا تقوی، عضو کمیسیون فرهنگی نیز در بخش دیگر به نقش هنر تاکید کرد.
وی اظهار داشت: مقام معظم رهبری بارها عنوان کرده اند هر اندیشه و تفکری که بخواهد در جهان ماندگار شود، باید در قالب هنر خودرا نشان بدهد. زمانی که متولیان و مدیران، مستعد انجام عملی نباشند حتی اگر فریاد هم بزنید کسی شنونده نخواهد بود. رسالت فرهنگستان هنر باید از چند جهت در امتداد حفظ سرمایه های هنری و فرهنگی، نگهبانی از این آثار فرهنگی، نشر آنها در سطح ملی و بین المللی مورد توجه قرار بگیرد.
امیرحسین بانکی پور، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در این نشست به چند نکته اساسی در حوزه فرهنگ و هنر اشاره نمود و اظهار داشت: با فقدان راهبردی در هنر روبه رو هستیم که جای آن نه در دولت و نه در مجلس است. لازم است زمینه های بروز افراط و تفریط در اجرای سیاست های هنری کشور بازنگری و اصلاح گردد. فرهنگستان هنر مرجع مناسبی برای ایجاد تعادل در نگاه و رویکرد به مسائل هنر کشور و جلوگیری از افراط و تفریط است.
در ادامه همین نشست، احمد راستینه هفشجانی تاکید کرد: اساتید فرهنگ و هنر منابع راهبردی هر نظام هستند و مسیر را تعیین می کنند. انتظار داریم در جایگاه نظام نقش هنرمندان و اساتید هنر بیش از گذشته نمایان شود، اعتبارات اختصاص داده شده به حوزه فرهنگ و هنر همیشه خیلی کم بوده و این مسئله در فرهنگستان هنر نیز صادق است.
وی اضافه کرد: لازم است کمیسیون فرهنگی در تدوین نهایی بودجه سال ۱۴۰۱ درباره افزایش اعتبارات بخش فرهنگ و هنر، خصوصاً دستگاه هایی نظیر فرهنگستان هنر که وظیفه تدوین استراتژی های هنری را به عهده دارند، ورود نماید.
بیژن نوباوه وطن، نایب رئیس کمیسیون فرهنگی هم در این جلسه تصریح کرد: در موضوعات و مباحث کشوری فرهنگ همیشه مقوله آخر بوده است. مظلومیت فرهنگ و هنر در تاریخ کشور ما مربوط به امروز نیست، بلکه از دوره های قبل هم بوده است. شبیخون فرهنگی و تهاجم فرهنگی نشأت گرفته از بی مهری به فرهنگ است. غارت فرهنگ و هنر ایرانی تهدیدی جدی شمرده می شود که بیشتر هنرمندان نسبت به آن هشدار داده اند. آنچه سبب دست درازی خیلی از کشورها به فرهنگ و هنر ایرانی شده بی توجهی به آن بوده است.
وی افزود: ماجرای ما هم اکنون همان سیمرغ عطار است، سیمرغ همان اساتید و پیشکسوتان عرصه هنر هستند. مشکلات بواسطه همین پیشکسوتان عرصه هنر حل شدنی خواهد بود.
مرتضی آقاتهرانی، رییس کمیسیون فرهنگی در آخر این جلسه اشاره کرد: تعامل و پشتیبانی از کارهای فرهنگستان باید در برنامه ها و مصوبات کمیسیون فرهنگی قرار بگیرد و با تشکیل کارگروهی متشکل از فرهنگستان هنر و اعضای کمیسیون فرهنگی در امتداد قانون گذاری، سیاستگذاری و به ویژه مشاوره در تنقیح قوانین در زمینه هنر همکاری و مشاوره نمایند و با تشکیل جلسات مستمر نقاط ضعف و قوت را بررسی نمایند.
او در پاسخ به دعوت رییس فرهنگستان هنر برای حضور در مجموعه فرهنگستان نیز اظهار داشت: حتما در فرصت مقتضی برای آشنایی بیشتر با کارهای فرهنگستان و بازدید از فضاهای نمایشگاهی با اعضای کمیسیون فرهنگی به فرهنگستان خواهند آمد.

منبع:

مدل کودک

تولید, جامعه, خانواده, کودک, مد و فشن

No description. Please update your profile.

~~||~~Comments Are Closed~~||~~