هیاهوی رفتن یا ماندن در ابر صندوق بیمه ای کشور

هیاهوی رفتن یا ماندن در ابر صندوق بیمه ای کشور

هیاهوی رفتن یا ماندن در ابر صندوق بیمه ای کشور

مدل کودک: عزل «میرهاشم موسوی» مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و تغییرات اعضای هیئت مدیره شستا در حالی شب گذشته منتشر گردید که این خبر توسط روابط عمومی این سازمان تکذیب شد، اما همچنان شایعات درباب تغییرات در یکی از بزرگترین سازمان های بیمه ای ایران با پوشش جمعیتی قریب به ۴۶ میلیون نفری، سرخط های مهم خبری در عرصه بیمه است.
به گزارش مدل کودک به نقل از ایسنا، میرهاشم موسوی، ۲۰ شهریور ۱۴۰۰ توسط حجت الله عبدالملکی، وزیر وقت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابتدا بعنوان سرپرست سازمان تامین اجتماعی منصوب و شد و در کمتر از دو ماه نیز (۲۹ آبان سال ۱۴۰۰) حکم مدیرعاملی خودرا دریافت کرد.
واقعیت آنست که از شروع به کار دولت مردمی و بعد از انتصاب مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، موافقان و منتقدان این حوزه بر تحول فوری و بدون فوت زمان در این سازمان بزرگ توافق و تفاهم داشتند.
موسوی حدود ۲۳ ماه بر کرسی ریاست این سازمان تکیه زده و در این زمان به مدد حمایت های کم سابقه دولت سیزدهم، بخش عظیمی از مطالبات و معوقات سازمان پرداخت گردید و توسعه خدمات غیرحضوری در دستورکار تامین اجتماعی قرار گرفت، سازمانی که «شستا» یکی از بزرگترین شرکتهای سرمایه گذاری اقتصادی کشور را زیر مجموعه خود دارد اما برغم آن، این نگرانی وجود دارد که در صورت عدم شتاب گیری اصلاحات و روندهایی که مانع بهره وری بنگاه های اقتصادی شده و همیشه محل بحث صاحب نظران بوده است، این صندوق بزرگ بیمه ای به سرنوشت بسیاری از صندوق های ورشکسته بازنشستگی گرفتار شود.
سازمان تامین اجتماعی به گواه آمارها بزرگترین سازمان بیمه گر اجتماعی کشور است و ۳۶ میلیون و ۷۰۰ هزار بیمه شده اصلی و تبعی در کل کشور به همراه ۸ میلیون بازنشسته و مستمری بگیر اصلی و تبعی زیر پوشش دارد.
این سازمان دارای ۷۹ مرکز بیمارستانی، پنج مرکز جراحی محدود ملکی و ۳۱۸ مرکز درمانی سرپایی با بیش از ۴۶ هزار نیروی انسانی متخصص پزشک و غیرپزشک در کشور است. بیش از ۲۰ هزار پزشک و دندانپزشک و ۱۳ هزار داروخانه، ۱۵ هزار مرکز پاراکلینیک، ۳۰۰۰ درمانگاه و ۱۰۰۳ بیمارستان در سرتاسر کشور با سازمان تامین اجتماعی طرف قرارداد هستند.
تامین اجتماعی امسال در حالی هفت دهه از فعالیت خودرا پشت سر می گذارد که یکی از مسائل و مشکلات دیرینه آن کسری نقدینگی شدید بوده است که با استقراض بی رویه از سیستم بانکی برای پرداخت حقوق مستمری بگیران، آنرا به ابر بدهکار بانکی تبدیل نموده بود؛ هرچند در دولت جدید با تمهیدات وزارت کار و رفاه اجتماعی و تاکید و دستور رییس جمهور حدود ۱۸۰ هزار میلیارد تومان، بی سابقه ترین تادیه بدهی به سازمان تامین اجتماعی صورت گرفت و ۱۰۶ هزار میلیارد تومان بدهی تحمیل شده از سال ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۰ با سیستم بانکی تسویه شد، ولیکن روند فعالیتها در چندماه اخیر نیز دورنمایی را پیش روی کارشناسان این حوزه نمی گذارد که بار دیگر دولت بابت بدهی های این حوزه با کم کردن از سایر بخش ها بخصوص پروژه های عمرانی، درصدد تکاپوی نقصهای سازمان تامین اجتماعی نباشد.
واقعیت آنست با وجود این کمک ها و افزایش اعتبارات، چالش های این سازمان های بیمه ای آنگونه که بنظر می رسید رفع نشده است. یکی از این چالش ها بدهی همیشه سازمان بر مراکز درمانی و بیمارستانی و داروخانه های طرف قرار داد است که هر از گاهی ارائه خدمات به بیمه شدگان را گرفتار وقفه و نارضایتی می کند.
بدنبال برخی نارضایتی ها از ارائه خدمات درمانی گرفته تا مشکل مستمری ها و تامین معیشت که بازنشستگان و مستمری بگیران را به تجمعات می کشاند، درخواست عزل مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی از وزیر کار و رفاه اجتماعی توسط شاغلین مشمول تامین اجتماعی و بازنشستگان و مستمری بگیران ارائه شد که در آن از عدم ایفای تعهدات قانونی، عدم تامین رضایت و احقاق حقوق قانونی جامعه هدف دربخش درمان و معیشت به ویژه درباب عدم پرداخت مابه التفاوت ۲۵% متناسب سازی سال ۱۴۰۰ و صدور احکام مربوطه از دو سال قبل تا کنون انتقاد کرده بودند.

حال باید منتظر ماند و دید فارغ از همه تکذیب ها و هیاهوهای مجازی، چه سرنوشتی برای بزرگترین صندوق بیمه ای کشور رقم خواهد خورد، صندوقی مهم برای کشور که قرار بود، نگرانی های بازنشستگان را برطرف کند، اما در سایه کوتاهی گذشتگان، در سنوات گذشته گرفتار ابرمشکلاتی شده که اصلاحات فوری و عالمانه ای را با کمک نخبگان و فعالان این حوزه می طلبد.

مدل کودک

تولید, جامعه, خانواده, کودک, مد و فشن

No description. Please update your profile.

~~||~~Comments Are Closed~~||~~